Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
De Schuurman Groep is een veelzijdige totaaloplosser die de verbinding legt tussen mens, natuur en technologie. Een familiebedrijf van 100 jaar jong. Naast het hoofdkantoor in Alkmaar, hebben wij vestigingen in Apeldoorn, Breda, Drachten, Enschede, Helmond, Roermond en Rotterdam. We zijn bekend als Elektrotechnische Groothandel met landelijke dekking en Groothandel in Consumentengoederen en keukenbedrijf. We leveren een bijdrage aan een duurzame wereld met ons innovatieve bedrijf Indutecc Renewable Solutions op het gebied van energieopwekking, energiemanagement en milieuvriendelijke energie-opslagsystemen.

Onder het motto ‘Eeuw en al Energie’ viert de Schuurman Groep dit jaar het 100-jarig jubileum. Oprichter Willem Schuurman startte in 1923 W. Schuurman Elektrotechnische Groothandel NV in Alkmaar. Met inmiddels de derde generatie Schuurman in de directie is de Groep uitgegroeid tot een landelijke speler met internationale samenwerkingsverbanden.

Sinds 1923 ontplooit Schuurman groothandelsactiviteiten op het gebied van elektrotechniek en consumentenelektronica. Vijfenvijftig jaar geleden kwam daar de verkoop van keukens bij. Het leveren van duurzame goederen is kernactiviteit, daarnaast biedt de Schuurman Groep op een steeds breder vlak diensten zoals ontwerp, engineering en onderhoud.

De uitbreiding van het leveringspakket begint vlak na de Tweede Wereldoorlog met onder meer wasmachines en stofzuigers van het merk SEMA ofwel Schuurman Elektrotechnische Materialen Alkmaar. Via Elektrokern Solutions start de Schuurman Groep later met activiteiten op het gebied van onder meer Motor & Drives, Power Quality en Energy Saving.

De jongste innovatieve loot aan het firmament is Indutecc Renewable Solutions. Deze divisie biedt vernieuwende oplossingen in de energietransitie. Meer specifiek ontwerpt en levert Indutecc toekomstbestendige totaaloplossingen in energieopwekking, omvorming en opslag. Van zonnepaneelen tot batterijopslag, veiligheid en herbruikbaarheid staan voorop.

Qua logistiek voldoet de Schuurman Groep aan de hoogste eisen van de groothandelsbranche. Inkomende goederen worden gescand en veelal volautomatisch in het magazijn geplaatst. Meer dan 25000 soorten artikelen kunnen vervolgens op elk gewenst moment worden bezorgd bij afnemers in heel Nederland.

Schuurman is lid van FEGIME. Daarin werken 19 nationale organisaties met meer dan 260 zelfstandige elektrotechnische groothandels samen. Sinds 1994 vormen zij met Schuurman als exclusieve Nederlandse vertegenwoordiging een innovatieve kracht binnen de Europese elektrotechnische groothandels met meer dan 1200 verkooppunten.

Naast het duurzame hoofdkantoor aan de Fluorietweg 29 in de Alkmaarse Boekelermeer heeft de Schuurman Groep vestigingen in Rotterdam, Drachten, Enschede, Apeldoorn, Breda, Helmond en Roermond. In totaal werken er 170 mensen die samen naar verwachting in 2023 een jaaromzet van 130 miljoen realiseren.

meer info over
Schuurman Groep
?
Neem contact met ons op.