Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Anne-Jaap Deinum

Directeur Fedet

namens

Van vonkentrekker tot directeur van Fedet, Anne-Jaap Deinum heeft een inspirerende reis afgelegd. Met een achtergrond in technische bedrijfskunde en ervaring in industrieel project- en programmamanagement, bekleedt hij nu de rol van directeur bij Fedet. In deze functie werkt hij samen met alle aangesloten leden om de technische branche prominent en invloedrijk te houden.

Deinums veelzijdige ervaring in diverse segmenten van de technische industrie heeft hem erg goed voorbereid op zijn huidige rol als belangenbehartiger. Hij is een bruggenbouwer pur sang, die moeiteloos verbindingen legt tussen leveranciers, groothandels, klanten en de overheid. Met meer dan 12 jaar managementervaring in uiteenlopende rollen is hij uitstekend geschikt om leveranciers binnen de energietransitie te begeleiden, te ondersteunen en op de kaart te zetten.

Naast de energietransitie identificeert Deinum nog een grote ontwikkeling in Nederland: woningbouw. Binnen deze 2 enorme uitdagingen, positioneert hij de technische groothandels als een cruciaal en onmisbaar middelpunt. Volgens hem zou zonder deze groothandels de wereld piepend tot stilstand komen.

George Rietbergen

CEO

namens

Ooit in het zonovergoten Spanje werd George Rietbergens passie voor techniek ontvlamd tijdens zijn tijd bij Philips. Maar de technische sector moest nog even op hem wachten. George Rietbergen is iemand die niet terugdeinst voor een uitdaging, en dat is duidelijk zichtbaar in de lijst van indrukwekkende bedrijven waarvoor hij gewerkt heeft. Of het nu gaat om het tien jaar lang opbouwen van de E-Business van KLM, of zijn 15 jaar ervaring in de ingewikkelde wereld van de automotive industrie, George heeft een voorliefde voor het vereenvoudigen van processen.

Na het leiden van een team van 8000 man in het buitenland, besloot hij dat het tijd was om zijn loopbaan voort te zetten dichter bij huis. Een korte overstap naar Arriva en de wereld van de private equity leidde uiteindelijk tot zijn huidige rol bij Oosterberg, waar hij nu al drie jaar met veel voldoening werkt. George ziet de charme in van de technische groothandel: het is een sector waar het volgens hem echt toe doet.

Naast zijn inzet bij Oosterberg, vindt George Rietbergen na zijn ochtendduik nog de tijd om actief te zijn als commissaris in de supervisory board van Nokian Tyres en Black Bear Carbon.

Judith Lub

Commercieel Directeur

namens

Judith Lub verdiende haar sporen in de krantenwereld; bij de Telegraaf Media Groep maakte zij zich het verkoopvak eigen. Ondanks de blijvende aantrekkingskracht van de krantenwereld, waren FTE-reductie en reorganisatie aan de orde van de dag, een omgeving die niet meer strookte met Judiths positieve karakter.

Toen RS Components haar benaderde, was haar initiële reactie: "Wat moet ik daar nou weer?!" Maar haar nieuwsgierigheid nam toch de overhand. Dit bleek een slimme zet: na vier mooie jaren van groei bij RS Components kwam Judith in contact met Willem Schuurman van de Schuurman Groep. Willem Schuurman weet wat hij wil als hij het ziet. Een competente vrouw in zijn, door mannen gedomineerde, bedrijf. En zo gebeurde het dat Judith het commerciële stuur overnam van de werkmaatschappijen binnen de Schuurman Groep.

Naast deze uitdagende rol zet ze zich ook in voor de verrijking van de technieksector met meer vrouwelijk talent, als voorzitter van Tecfemina. Judith is trots op haar rol binnen het hechte familiebedrijf Schuurman, waar ze blijven streven naar een duurzamere wereld. Judith en haar team tonen aan dat je niet groot hoeft te zijn om het verschil te maken.

Remco Tolsma

Vice President Marketing & E-business

namens

Herkenbare groene vrachtwagens die elke nacht heel Nederland doorrijden en een top-vijf positie in Nederlandse webshops. Ze mogen tot de verdiensten van Remco Tolsma gerekend worden die als Vice President Marketing en E-business verantwoordelijk is voor de Technische Unie. Tolsma's carrière in de marketing en sales begon vroeg en bracht hem bij gerenommeerde namen als Bosch, Schmitz, en RS Components. Waar hij voor die laatste werkzaam was in Duitsland en uiteindelijk verantwoordelijk was voor Centraal-Europa.

Zijn professionele pad bracht hem uiteindelijk naar de Technische Unie, maar daarbuiten levert hij ook als commissaris bij 2BA, BestandsBeheer Artikelen, een essentiële bijdrage aan de verbetering van de sector. De grootste drijfveer voor Tolsma ligt in de trots op de aanzienlijke projecten waaraan hun klanten hebben bijgedragen, zoals de Noord-Zuidlijn en de Mall of the Netherlands. Deze projecten laten duidelijk de tastbare en zichtbare waarde van hun inspanningen zien.

Tolsma's werk bevestigt dat de technische wereld overal om ons heen is, het is slechts een kwestie van goed kijken.

Rob van Veen

Commercieel directeur

namens

Rob van Veen, een veteraan in de techniek met een carrière die teruggaat tot 1980, heeft zich bewezen in zowel elektro- als installatietechniek. Begonnen als jongste bediende bij een elektrotechnische groothandel in Den Haag, klom hij via verkoop binnendienst naar posities als accountmanager, verkoopleider en uiteindelijk commercieel directeur en mede-eigenaar. Na een omweg via een andere groothandel dreef zijn ambitie hem in 2010 naar DRAKA, waar hij acht jaar de rol van commercieel directeur voor de Benelux vervulde. Daarna verhuisde hij naar Milaan als vicepresident, met de leiding over 52 landen.

Recentelijk, sinds februari, versterkt hij het team bij REXEL als commercieel directeur, voorheen een van zijn klanten. Buiten zijn dagelijkse bezigheden, was Rob van Veen tien jaar lang betrokken bij Fedet, waarvan zes jaar als voorzitter.

Nu is hij actief als commissaris bij 2BA en in de raad van toezicht bij de NEN. Reflecterend op zijn loopbaan merkt Rob op: “Dat gaat allemaal vanzelf; je begint ergens aan en opeens ben je 60 en opa." En ziet hij elke stap in zijn carrière als een verrijking.

Taco Leeflang

Algemeen directeur & voorzitter Sectie ETG bij Fedet

namens

Wanneer je de advocatuur verruilt voor een loopbaan in de technische groothandel, kun je op wat verbaasde blikken rekenen. Echter, voor Taco Leeflang was dit geen reden om van de overstap af te zien. Hij noemt de wereld van de technische groothandels de 'echte wereld'. In tegenstelling tot zijn vorige carrière als advocaat, voelt hij dat hij nu werkelijk bijdraagt aan een beter Nederland.

Leeflang begon bij itsme als medewerker kwaliteitszorg en IT, werkte zowel op de binnendienst als in het magazijn, en was hij verantwoordelijk voor de Key accounts van itsme, waaronder Heineken, FrieslandCampina en Tata Steel. Daarnaast maakte hij een vierjarige uitstap naar Duitsland om een dochteronderneming van itsme te leiden. Inmiddels is hij alweer acht jaar werkzaam als Algemeen Directeur.

Ook zijn rol als voorzitter van de ETG-sectie van Fedet mag niet onvermeld blijven: Taco zet zich vol overgave in voor zijn sector. Hij beschouwt de technische groothandel als de meest dynamische sector die er bestaat. Of het nu gaat om bijdragen aan de energietransitie of het automatiseren van bedrijfsprocessen, volgens Taco is de technische groothandel onmisbaar.

Walter van Leeuwen

Commercieel Directeur

namens

Met het motto "We can't change the wind, but we can adjust our sails" heeft Walter van Leeuwen het roer wel heel letterlijk omgegooid. Na een lange carrière in de telecomsector, waar hij bij KPN verantwoordelijk was voor de zichtbaarheid van de winkels, was een overstap naar de technische branche en specifiek naar de groothandel niet direct een bewuste keuze. Toch zag Walter de toekomst in duurzaamheid en energietransitie.

Na enig speurwerk bleek juist de technische groothandel, en dan in het bijzonder Solar, een sleutelrol te spelen. Nu 6 jaar verder is Walter helemaal op zijn plek bij het bedrijf en zet hij zich al 5 jaar in als Sales Directeur. Door echt naast zijn klanten te gaan staan en zich in te zetten als kennispartner ziet hij de kans om echt waarde toe te voegen.

Waar hij de technische groothandel vroeger misschien als wat suf zag, is hij nu onder de indruk van de dynamiek en de intrigerende mogelijkheden die de sector biedt.