Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht
27/5/24
itsme webinar: Bereid je voor op NIS2
tips
Met NIS2 gaat de bescherming van netwerk- en informatiesystemen een nieuwe fase in. Deze Europese richtlijn wordt dit jaar in nationale wetgeving omgezet. Aan organisaties die belangrijke, essentiële of kritieke diensten verlenen zullen beveiligingsmaatregelen worden opgelegd. Weet jij wat je moet regelen?

Waar NIS1 vrijblijvend was, brengt NIS2 zorgplicht, meldplicht en toezicht. Moet je daar ook iets mee als je eigen organisatie officieel niet ‘belangrijk’ is, maar je ketenpartners dat wel zijn? En wat zijn eigenlijk de consequenties voor de maakindustrie met haar kwetsbare operationele technologie-systemen? Het antwoord op deze en veel meer vragen vind je in het webinar 'Bereid je voor op NIS2' van itsme op dinsdag 11 juni om 14.00 uur.

Programma

Sjoerd van de Meerendonk, directeur van BMGRIP en spreker van het eerste itsme webinar over cybersecurity, houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met deze materie en met de vertaalslag naar de industriële praktijk. Hij weet precies welke concrete stappen OEM’ers en MRO’ers minimaal moeten nemen om te voldoen aan de eisen van NIS2.

Want wat zijn de meest relevante artikelen van de richtlijn voor leveranciers en dienstverleners? In hoeverre zijn de regels afhankelijk van je rol in de keten? Wat zijn de gevolgen als je die regels niet naleeft? En hoe moeten incidenten worden gerapporteerd onder NIS2? Al deze vragen zullen in het webinar worden belicht. Quinten Waegeman, host namens itsme, zal de vragen stellen die bij bij jou en vele andere kijkers leven.

OT-security

De grotere afhankelijkheid van overheid en bedrijfsleven van operationele technologie (OT), het toegenomen dreigingsbeeld bij OT en de ontwrichtende werking van geslaagde aanvallen op strategische objecten en cruciale systemen, heeft ervoor gezorgd dat in de NIS2-richtlijn meer balans tussen IT en OT is aangebracht. In het webinar, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Siemens en itsme Industrial Automation, zal daarom speciale aandacht worden geschonken aan OT-security in het kader van NIS2.  

De nationale wet- en regelgeving rondom NIS2 zal op 17 oktober 2024 in werking treden. Onze tip? Wacht niet af tot het zover is. De risico’s die organisaties en systemen lopen, wachten ook niet tot oktober – die zijn er al. Laat je daarom nu goed informeren.

Bereid je voor op NIS2 om de uitdagingen van morgen het hoofd te bieden. Schrijf je hier in!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met
Sebastiaan Scheers
.