Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
Terug naar overzicht
1/24/24
Taskforce Groothandel: Samen kom je écht verder!
Ketensamenwerking
Woensdag 24 januari zijn de inmiddels 9 deelnemende groothandels - leden van de Fedet secties ETG & TGF - van het Brancheplan Verpakkingen bijeengekomen in het Kras Stadion voor een inspirerende workshop rondom gedeelde uitdagingen rondom het kunnen inzetten van duurzame dragers in logistieke keten aan de leveranciers kant, gefaciliteerd door de ondersteunde partij Circulair Plastic Alliance.

Succesvolle samenwerking in de sector

Vlak na start van het Brancheplan Verpakkingen ontstond er een behoefte bij de 4 deelnemende groothandels om op kennis en inzichten verpakkingsdomeinen te delen en werd de Taskforce Groothandel gevormd. Vanuit die basis ontstond een gedurende de tijd een inzicht dat elke organisatie op zijn manier probeerde stappen te maken, maar als iedereen een stap in een andere richting zet kom je niet verder.

Afgelopen jaar is de Taskforce groothandel aanzienlijk uitgebreid, waardoor er een basis ontstond om enkele gedeelde knelpunten écht integraal gezamenlijk in de keten op te kunnen pakken aan de toeleverende kant.

Te groot of te risicovol om alleen binnen de markt gerealiseerd te krijgen, maar ook complex in relatie tot het individueel meekrijgen van Toeleveranciers in de keten. Samenwerken is ook een groot deel vertrouwen in elkaar krijgen; over je successen praten is altijd leuk, maar praten over gestrande initiatieven, problemen waar je tegenaan loopt en door te leren van elkaars uitdagingen heeft tijd nodig. Het heeft wel geleid dat sommige zaken tóch mogelijk kunnen worden als we samen als kéten met elkaar optrekken.

Succesvolle sessie

Geweldig om te zien welke oplossingen mórgen al ingezet zouden kunnen worden, maar ook met elkaar bewust te zijn van de voorwaardelijkheid van een gesloten logistieke (retour) keten en de beschikbaarheid van een integraal keten registratie systeem. Zonder deze basis komen ladingdragers niet retour en treden er kostbare verliezen op.

Er wordt terug gekeken op een geweldige inspiratie sessie, met zeer waardevolle inzichten en nieuwe initiatieven. Komende periode wordt er een rapportage uitgewerkt en volgen er nog een aantal evaluaties. Hou deze website in de gaten om hiervan op de hoogte te blijven.

Binnen de Taskforce Groothandel zijn de volgende groothandels actief: Alius, itsme, Oosterberg, Rensa Family, Rexel, Schuurman groep, Solar, Technische Unie en Wasco.

Meer weten over het Brancheplan Verpakkingen? Ga naar  https://www.brancheplanverpakkingen.nl/

Het Brancheplan Verpakkingen is een initiatief van Techniek Nederland en Fedet (Federatie Elektrotechniek)

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met
Sebastiaan Scheers
.